Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2016

Πίτσα με κιμά



ΥΛΙΚΑ
1/2 φλ. γάλα άπαχο
2 αυγά
40 γρ. αλεύρι
240 γρ. κιμά μοσχαρίσιο άπαχο, βρασμένο
120 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 φλ. τοματάκι ψιλοκομμένο, κονσέρβας
120 γρ. τυρί ένταμ ή γκούντα, τριμμένο
1 ΚΣ+1 κγ λάδι
1 κγ ρίγανη
1 κγ αλάτι - πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Αλείφουμε ένα ταψάκι διαμέτρου 20 εκ. με το λάδι. Χτυπάμε στο μπλέντερ τα αυγά, το αλεύρι, το γάλα, τη ρίγανη και λίγο αλάτι να ενωθούν καλά. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψάκι και σκορπίζουμε από επάνω τον κιμά, το κρεμμύδι, τη πιπεριά και λίγο αλάτι. Τα ψήνουμε για 20'. Βγάζουμε απ' το φούρνο τη πίτσα, προσθέτουμε την τομάτα και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί. Τη ξαναβάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 15' ακόμη, μέχρι να λιώσει και ροδίσει το τυρί. 

Μερίδες: 2
Κάθε μερίδα αντιστοιχεί σε: 1/4 μ. ΓΑΛΑ, 1 ΑΥΓΟ, 1 μ. ΨΩΜΙ, 120 γρ. ΚΡΕΑΣ, 60 γρ. ΣΚΛΗΡΟ ΤΥΡΙ,, ΛΑΧΑΝΙΚΑ, 2 μ. ΛΙΠΗ.
Δημοσίευση σχολίου