Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017

Ζωμός βοδινού, μοσχαριού, χοιρινού ή αρνιού

Τα κόκκαλα από το βοδινό, το μοσχάρι,το χοιρινό ή το αρνί, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία ζωμών ακολουθώντας τις οδηγίες του ζωμού κοτόπουλου, αλλά προσθέτωντας 1 σκελίδα σκόρδου και 1 ΚΣ αφυδατωμένες νιφάδες κρεμμυδιού. Για επιπλέον γεύση και χρώμα ψήνουμε τα κόκκαλα στο φούρνο πριν τα βράσουμε. 
Ο χοιρινός ζωμός είναι εξαιρετικός σε σούπες με όσπρια.

3/4 φλ. ζωμού, αντιστοιχεί σε 1 μ. απ' τα ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ.