Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017

Κολοκυθάκια & τομάτες σωτέ



ΥΛΙΚΑ
2 κγ ελαιόλαδο
¼ κγ σκόρδο λιανισμένο
1½ φλ. κολοκυθάκια σε φέτες
3 μέτριες τομάτες ψιλοκομμένες, καθαρισμένες από τη φλούδα και τα σπόρια τους
1 ΚΣ βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο ή ½ κγ αποξηραμένο
1 πρέζα απ' το καθένα: αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ' ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε το σκόρδο. Σωτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα. Ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και τα μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 10'. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκυθάκια (να τρυπιούνται) για 10' ακόμη περίπου. Αν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο νερό για να μη στεγνώσει το φαγητό εντελώς.

Μερίδες: 1 ή και 2
Κάθε μερίδα αντιστοιχεί σε: 1 μ. ΛΙΠΟΣ

  • ΕΠΙΛΟΓΗ: Προσθέτουμε ½ φλ. φρέσκο ή κατεψυγμένο αρακά στα "υπόλοιπα υλικά" και συνεχίζουμε τη διαδικασία όπως γράφει η συνταγή. Επιπλέον στη μερίδα αντιστοιχεί: 1 μ. ΨΩΜΙ.
Δημοσίευση σχολίου